menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Jaja ubijamy trzepaczką, dodajemy sól, cukier puder i skórkę cytrynową. Wlewamy ubite jaja do mąki, dolewamy mleko i wodę. Dokładnie rozbijamy grudki. Topimy masło i dodajemy do ciasta naleśnikowego. Jeżeli chcemy, żeby ciasto nie miało żadnych grudek, to możemy je dodatkowo przetrzeć przez sito.

ocena:

Naleśniki deserowe

składniki

  • 300 g mąki (niepełne 2 szklanki)
  • 250 ml mleka
  • 200 ml wody mineralnej gazowanej
  • 4 jajka
  • skórka otarta z cytryny
  • 50 g masła
  • szczypta cukru pudru i soli

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Jaja ubijamy trzepaczką, dodajemy sól, cukier puder i skórkę cytrynową. Wlewamy ubite jaja do mąki, dolewamy mleko i wodę. Dokładnie rozbijamy grudki. Topimy masło i dodajemy do ciasta naleśnikowego. Jeżeli chcemy, żeby ciasto nie miało żadnych grudek, to możemy je dodatkowo przetrzeć przez sito.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję