menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Suszone grzyby namaczamy, a następnie gotujemy w wodzie w której się moczyły. Cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy na łyżce masła, dodajemy posiekaną cebulę oraz pokrojone w paski grzyby. Po przesmażeniu dodajemy jajo i przyprawy. Mieszamy, nakładamy na naleśniki, zawijamy i smażymy na patelni. Jeżeli używamy świeżych grzybów, czyścimy je, kroimy i smażymy z cebulą. Dalej postępujemy tak jak w przypadku  grzybów suszonych. Ponadto z grzybów możemy zrobić sos, i nie dodawać ich do kapusty, tylko po usmażeniu naleśników z kapustą, polać je sosem grzybowym.

ocena:

Naleśniki z kapustą i grzybami

składniki

  • 6-8 naleśników (przygotuj je według któregoś z podanych przepisów)
  • 200 g kapusty kiszonej
  • 30 g suszonych grzybów lub 80 świeżych – mogą być pieczarki
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Suszone grzyby namaczamy, a następnie gotujemy w wodzie w której się moczyły. Cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy na łyżce masła, dodajemy posiekaną cebulę oraz pokrojone w paski grzyby. Po przesmażeniu dodajemy jajo i przyprawy. Mieszamy, nakładamy na naleśniki, zawijamy i smażymy na patelni. Jeżeli używamy świeżych grzybów, czyścimy je, kroimy i smażymy z cebulą. Dalej postępujemy tak jak w przypadku  grzybów suszonych. Ponadto z grzybów możemy zrobić sos, i nie dodawać ich do kapusty, tylko po usmażeniu naleśników z kapustą, polać je sosem grzybowym.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję