menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso mielimy. Pieczarki i cebulę kroimy i podsmażamy na maśle, w trakcie smażenia dodajemy pokrojone jabłko (bez skórki i gniazd nasiennych ), solimy. Dolewamy szklankę rosołu, posiekany czosnek i wszystkie przyprawy. Dosypujemy tartą bułkę. Mieszamy i podgrzewamy  przez 20 minut. Nadziewamy ciepłym farszem naleśniki i zwijamy, skrapiamy masłem i posypujemy żółtym serem. Wstawiamy na kwadrans do piekarnika. Zamiast rosołu można dodać 200 ml soku pomidorowego.

ocena:

Naleśniki z mięsem I

składniki

  • 10 naleśników (wykonanych wg jednego z podanych na stronie przepisów)
  • 250 g mięsa gotowanego z rosołu
  • 250 ml wywaru (może być z kostki)
  • 150 g pieczarek
  • 30 g tartego, żółtego sera
  • 1 jabłko
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 liść laurowy, ziele angielskie
  • 1 łyżeczka suszonych ziół: tymianek, majeranek
  • 2 łyżki tartej bułki
  • 50 g masła
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso mielimy. Pieczarki i cebulę kroimy i podsmażamy na maśle, w trakcie smażenia dodajemy pokrojone jabłko (bez skórki i gniazd nasiennych ), solimy. Dolewamy szklankę rosołu, posiekany czosnek i wszystkie przyprawy. Dosypujemy tartą bułkę. Mieszamy i podgrzewamy  przez 20 minut. Nadziewamy ciepłym farszem naleśniki i zwijamy, skrapiamy masłem i posypujemy żółtym serem. Wstawiamy na kwadrans do piekarnika. Zamiast rosołu można dodać 200 ml soku pomidorowego.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję