menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ubijamy mąkę z jajkami i mlekiem, dodajemy roztopione i ostudzone masło lub olej, szczyptę soli. Dokładnie mieszamy lub miksujemy. Odstawiamy na pół godziny. Naleśniki smażymy. Pieczarki oczyszczamy, drobno siekamy i przesmażamy razem z posiekaną cebulą na maśle. Pieczarki i cebulę łączymy z serem Mascarpone, dodajemy przyprawy i mieszamy. Powstałym farszem smarujemy naleśniki i rolujemy. Jeżeli naleśniki są zimne, to je podgrzewamy i serwujemy.

ocena:

Naleśniki z serem mascarpone

składniki

Ciasto

  • 350 g mąki (ok. 2 szklanek)
  • 500 ml mleka lub pół na pół mleko i woda mineralna
  • lekko gazowana
  • 6 jajek
  • 50 ml oleju lub 50 g masła
  • sól

Farsz

  • 200 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 250 g sera mascarpone
  • po pół łyżeczki bazyli i oregano – polecam zioła
  • świeże, wtedy używamy ich więcej
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka masła

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ubijamy mąkę z jajkami i mlekiem, dodajemy roztopione i ostudzone masło lub olej, szczyptę soli. Dokładnie mieszamy lub miksujemy. Odstawiamy na pół godziny. Naleśniki smażymy. Pieczarki oczyszczamy, drobno siekamy i przesmażamy razem z posiekaną cebulą na maśle. Pieczarki i cebulę łączymy z serem Mascarpone, dodajemy przyprawy i mieszamy. Powstałym farszem smarujemy naleśniki i rolujemy. Jeżeli naleśniki są zimne, to je podgrzewamy i serwujemy.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję