menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

1. Drobno posiekany szczypiorek wsyp do misy, wlej olej. Gotuj 5 minut/65°C/obroty 1

2. Następnie miksuj 1 minutę/obroty 10. Przecedź powstały płyn przez pieluchę tetrową lub filtr do kawy. Najlepiej do miski która jest wstawiona do większej miski z lodem. Im szybciej schłodzisz olej, tym intensywniejszy będzie kolor.

3. Przelej do butelki, przechowuj w lodowce do 2 miesięcy. Super nadaje się do dekoracji dań. W ten sam sposób możesz tworzyć różne rodzaje olejów ziołowych.

ocena:

Olej szczypiorkowy (Thermomix)

składniki

  • 100 g szczypiorku
  • 430 g oleju roślinnego lub oliwy z oliwek

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

1. Drobno posiekany szczypiorek wsyp do misy, wlej olej. Gotuj 5 minut/65°C/obroty 1

2. Następnie miksuj 1 minutę/obroty 10. Przecedź powstały płyn przez pieluchę tetrową lub filtr do kawy. Najlepiej do miski która jest wstawiona do większej miski z lodem. Im szybciej schłodzisz olej, tym intensywniejszy będzie kolor.

3. Przelej do butelki, przechowuj w lodowce do 2 miesięcy. Super nadaje się do dekoracji dań. W ten sam sposób możesz tworzyć różne rodzaje olejów ziołowych.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję