menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Grzyby myjemy, osączamy, szatkujemy i dusimy z łyżką tłuszczu do miękkości można dodać pokrojoną małą cebulkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Robimy omlet. Ubijamy jaja trzepaczką albo widelcem. Masło topimy i dolewamy do jaj, dosypujemy sól i pieprz. Masę wylewamy na nagrzaną i głęboką patelnię. Lekko mieszamy, aby jaja ścięły się równomiernie. Gdy omlet będzie odstawał od brzegów, a w środku będzie jeszcze płynny, nakładamy na środek grzyby, składamy go na pół i zsuwamy na ciepły talerz. W ten sam sposób przygotowujemy omlet ze szpinakiem, zielonym groszkiem, czy szczawiem.

ocena:

Omlet z grzybami

składniki

  • #Omlet
  • 7–8 jajek
  • 40 g masła lub oleju
  • sól, pieprz
  • #Farsz
  • 150 g grzybów
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżka tłuszczu – ja preferuję do świeżych grzybów masło

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Grzyby myjemy, osączamy, szatkujemy i dusimy z łyżką tłuszczu do miękkości można dodać pokrojoną małą cebulkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Robimy omlet. Ubijamy jaja trzepaczką albo widelcem. Masło topimy i dolewamy do jaj, dosypujemy sól i pieprz. Masę wylewamy na nagrzaną i głęboką patelnię. Lekko mieszamy, aby jaja ścięły się równomiernie. Gdy omlet będzie odstawał od brzegów, a w środku będzie jeszcze płynny, nakładamy na środek grzyby, składamy go na pół i zsuwamy na ciepły talerz. W ten sam sposób przygotowujemy omlet ze szpinakiem, zielonym groszkiem, czy szczawiem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję