menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Białka z solą ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem na kogel – mogel i mieszamy delikatnie z mąką oraz pianą z białek. Wlewamy na rozgrzane na patelni masło. Smażymy na silnym ogniu, a gdy spód się zrumieni, smarujemy wierzch konfiturą z malin, posypujemy malinami i składamy na pół. Po chwili przekładamy omlet na talerz i ozdabiamy bitą śmietaną oraz listkami melisy.

ocena:

Omlet z malinami

składniki

  • 2 jajka
  • 1 łyżka konfitury malinowej
  • 1 łyżka bitej śmietany
  • 50 g malin
  • listki melisy
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżeczka masła
  • 2 łyżki cukru
  • szczypta soli

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Białka z solą ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem na kogel – mogel i mieszamy delikatnie z mąką oraz pianą z białek. Wlewamy na rozgrzane na patelni masło. Smażymy na silnym ogniu, a gdy spód się zrumieni, smarujemy wierzch konfiturą z malin, posypujemy malinami i składamy na pół. Po chwili przekładamy omlet na talerz i ozdabiamy bitą śmietaną oraz listkami melisy.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję