menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Pomidora sparzamy wrzątkiem, obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek siekamy lub rozgniatamy. Jaja ubijamy z mlekiem, doprawiamy pieprzem i minimalnie solimy (bryndza jest słona), dodajemy pomidora. Rozgrzewamy na patelni masło z czosnkiem. Wlewamy masę jajeczną i smażymy na silnym ogniu. Podnosimy brzegi, żeby płynna masa wpływała pod spód omleta. Na koniec posypujemy wierzch bryndzą i smażymy kilka minut na małym ogniu. Podajemy omlet posypany szczypiorkiem.

ocena:

Omlet z pomidorami i bryndzą

składniki

  • 2 jajka
  • 30 g bryndzy
  • 1 pomidor
  • 1 łyżka mleka,
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Pomidora sparzamy wrzątkiem, obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek siekamy lub rozgniatamy. Jaja ubijamy z mlekiem, doprawiamy pieprzem i minimalnie solimy (bryndza jest słona), dodajemy pomidora. Rozgrzewamy na patelni masło z czosnkiem. Wlewamy masę jajeczną i smażymy na silnym ogniu. Podnosimy brzegi, żeby płynna masa wpływała pod spód omleta. Na koniec posypujemy wierzch bryndzą i smażymy kilka minut na małym ogniu. Podajemy omlet posypany szczypiorkiem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję