menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ser ucieramy ze śmietaną. Jaja ubijamy, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy posiekane zioła, mieszamy. Wlewamy na patelnię z rozgrzanym masłem. Smażymy na silnym ogniu, aż spód się zrumieni. Zmniejszamy ogień, żeby powoli ściął się wierzch. Składamy omlet na pół, po minucie przekładamy omlet na talerz i polewamy sosem z sera.

ocena:

Omlet z serem pleśniowym

składniki

  • 2 jajka
  • 50 g rokpola
  • 1-2 łyżki posiekanych ziół: szczypiorku i pietruszki
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 łyżeczka masła
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ser ucieramy ze śmietaną. Jaja ubijamy, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy posiekane zioła, mieszamy. Wlewamy na patelnię z rozgrzanym masłem. Smażymy na silnym ogniu, aż spód się zrumieni. Zmniejszamy ogień, żeby powoli ściął się wierzch. Składamy omlet na pół, po minucie przekładamy omlet na talerz i polewamy sosem z sera.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję