X

Czego szukasz?

Przepis
Omlety i jajecznicePotrawy z mąki i jaj

Omlet ziołowy z oscypkiem

Składniki

  • 2 jajka
  • 1 łyżka mleka
  • pół łyżki posiekanego szczypiorku
  • pół łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 10 g drobno utartego oscypka
  • 10 g masła
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Jajka ubijamy z oscypkiem, mlekiem i przyprawami. Zioła płuczemy i drobno siekamy, wrzucamy do ubitych jaj i mieszamy. Łyżeczkę posiekanej zieleniny zostawiamy na później. Na niedużej patelni rozgrzewamy masło, wlewamy masę jajeczną i smażymy. w połowie smażenia przewracamy omlet na drugą stronę. Przed podaniem posypujemy omlet resztą posiekanych ziół.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również