menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Jajka ubijamy z oscypkiem, mlekiem i przyprawami. Zioła płuczemy i drobno siekamy, wrzucamy do ubitych jaj i mieszamy. Łyżeczkę posiekanej zieleniny zostawiamy na później. Na niedużej patelni rozgrzewamy masło, wlewamy masę jajeczną i smażymy. w połowie smażenia przewracamy omlet na drugą stronę. Przed podaniem posypujemy omlet resztą posiekanych ziół.

ocena:

Omlet ziołowy z oscypkiem

składniki

  • 2 jajka
  • 1 łyżka mleka
  • pół łyżki posiekanego szczypiorku
  • pół łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 10 g drobno utartego oscypka
  • 10 g masła
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Jajka ubijamy z oscypkiem, mlekiem i przyprawami. Zioła płuczemy i drobno siekamy, wrzucamy do ubitych jaj i mieszamy. Łyżeczkę posiekanej zieleniny zostawiamy na później. Na niedużej patelni rozgrzewamy masło, wlewamy masę jajeczną i smażymy. w połowie smażenia przewracamy omlet na drugą stronę. Przed podaniem posypujemy omlet resztą posiekanych ziół.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję