menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Makaron sojowy przygotuj według przepisu na opakowaniu. Przelej zimną wodą i nożyczkami potnij na mniejsze kawałki. Odstaw przyda się później. W garnku rozgrzej olej roślinny i olej sezamowy. Pora, marchewkę i kurczaka pokrój w paski. Na rozgrzanym oleju przesmaż pora z marchewką przez 3 minuty. Dodaj kurczak, gdy się zetnie dodaj imbir utarty na drobnych oczkach oraz chilli. Smaż jeszcze wszystko przez 2 minuty. Wlej wywar i dodaj: sos sojowy, sok z limonki oraz sos rybny. Gdy zupa się zagotuje zmniejsz ogień i wrzuć makaron. Zagotuj ponownie i podawaj ze świeżą kolendrą. Tą wersję można przygotować na liczne sposoby. Kurczaka zastąpić krewetkami lub wołowiną. Dodać pastę curry lub mleczko kokosowe i posypać prażonym sezamem.

ocena:

Orientalna zupa z kurczaka z imbirem, chilli i kolendrą

składniki

  • 2 marchewki
  • kawałek imbiru wielkości korka do wina
  • 1 biała część pora
  • 300 g piersi z kurczaka
  • 1 doniczka kolendry
  • pół papryczki chilli
  • 200 g makaronu sojowego
  • 1,5 l wywaru z kurczaka
  • 2 łyżki oleju roślinnego i kilka kropel oleju sezamowego
  • 3 łyżki sosu sojowego jasnego
  • sok z jednej limonki
  • 1 łyżka sosu rybnego

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Makaron sojowy przygotuj według przepisu na opakowaniu. Przelej zimną wodą i nożyczkami potnij na mniejsze kawałki. Odstaw przyda się później. W garnku rozgrzej olej roślinny i olej sezamowy. Pora, marchewkę i kurczaka pokrój w paski. Na rozgrzanym oleju przesmaż pora z marchewką przez 3 minuty. Dodaj kurczak, gdy się zetnie dodaj imbir utarty na drobnych oczkach oraz chilli. Smaż jeszcze wszystko przez 2 minuty. Wlej wywar i dodaj: sos sojowy, sok z limonki oraz sos rybny. Gdy zupa się zagotuje zmniejsz ogień i wrzuć makaron. Zagotuj ponownie i podawaj ze świeżą kolendrą. Tą wersję można przygotować na liczne sposoby. Kurczaka zastąpić krewetkami lub wołowiną. Dodać pastę curry lub mleczko kokosowe i posypać prażonym sezamem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję