menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Żółtka i cukier utrzeć na białawą, pulchną masę dodać przyprawy i stopniowo dosypywać mąkę ciągle ukręcając. Białka ubić na sztywną pianę, wymieszać z masą jajeczną powoli i ostrożnie przelać do natłuszczonej i posypanej tartą bułką foremki, wstawić do nagrzanego piekarnika na 40-45 min.

ocena:

Oryginalna babka korzenna

składniki

  • 7 jaj
  • 20 dag cukru
  • 12 dag mąki pszennej
  • 1 dag mielonego cynamonu
  • 1 dag świeżo zmielonego ziela angielskiego
  • szczypta soli

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Żółtka i cukier utrzeć na białawą, pulchną masę dodać przyprawy i stopniowo dosypywać mąkę ciągle ukręcając. Białka ubić na sztywną pianę, wymieszać z masą jajeczną powoli i ostrożnie przelać do natłuszczonej i posypanej tartą bułką foremki, wstawić do nagrzanego piekarnika na 40-45 min.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję