menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Owoce myjemy, osączamy i oczyszczamy z listków i szypułek. Do rondelka wlewamy pół szklanki wina i moczymy w nim żelatynę, gdy napęcznieje wstawiamy rondelek do garnka z gorącą wodą i mieszamy, aż do całkowitego rozpuszczenia. Mieszamy z pozostałym winem. Owoce wkładamy do pucharków lub salaterek, posypujemy cukrem i zalewamy winem z żelatyną. Odstawiamy do lodówki. Podajemy np.: z bitą śmietaną.

ocena:

Owoce w szampanie

składniki

  • 500 g miękkich owoców: jagód, jeżyn, truskawek, malin itp.
  • 4 łyżki żelatyny
  • 30 g cukru
  • 500 ml szampana lub wina musującego

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Owoce myjemy, osączamy i oczyszczamy z listków i szypułek. Do rondelka wlewamy pół szklanki wina i moczymy w nim żelatynę, gdy napęcznieje wstawiamy rondelek do garnka z gorącą wodą i mieszamy, aż do całkowitego rozpuszczenia. Mieszamy z pozostałym winem. Owoce wkładamy do pucharków lub salaterek, posypujemy cukrem i zalewamy winem z żelatyną. Odstawiamy do lodówki. Podajemy np.: z bitą śmietaną.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję