menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kiwi, banany i pomarańcze obieramy, z pomarańczy usuwamy dodatkowo białą skórkę, Kiwi i banany kroimy w plastry, pomarańcze dzielimy na cząstki.. Jogurt naturalny łączymy z serem Mascarpone, modem, cukrem i mieszamy aż do uzyskania gładkiej masy i do momentu rozpuszczenia cukru. W pucharkach dekoracyjnie umieszczamy owoce z wyjątkiem truskawek. Na owoce nakładamy sos. W całość „wbijamy” biszkopt i dodatkowo dekorujemy truskawką i gałązką mięty. Natychmiast serwujemy.

ocena:

Owoce z sosem jogurtowym

składniki

  • 600 ml jogurtu naturalnego
  • 125 g sera Mascarpone
  • 1 łyżka miodu
  • 4 podłużne biszkopty
  • 2 kiwi
  • 2 pomarańcze
  • 4 truskawki
  • 2 banany
  • 4 gałązki mięty
  • 50 g cukru

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kiwi, banany i pomarańcze obieramy, z pomarańczy usuwamy dodatkowo białą skórkę, Kiwi i banany kroimy w plastry, pomarańcze dzielimy na cząstki.. Jogurt naturalny łączymy z serem Mascarpone, modem, cukrem i mieszamy aż do uzyskania gładkiej masy i do momentu rozpuszczenia cukru. W pucharkach dekoracyjnie umieszczamy owoce z wyjątkiem truskawek. Na owoce nakładamy sos. W całość „wbijamy” biszkopt i dodatkowo dekorujemy truskawką i gałązką mięty. Natychmiast serwujemy.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję