menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ugniatać wszystkie składniki, aż do uzyskania w miarę miękkiego i gładkiego ciasta. Przykryć miskę z ciastem na 2 godziny. Przygotować blachę do pieczenia, podzielić ciasto na 16 kawałków, uformować bułki i przełożyć je na blachę. Przykryć folia i pozwolić im rosnąć przez 75 minut. Rozgrzać piekarnik do temperatury 180 stopni. Piec do zarumienienia się bułek przez ok.25 minut. Wyciągnąć z piekarnika bułki, po trzech minutach przełożyć je na kratkę, na której będą stygnąć. Jeszcze cieple bułki pokryć stopionym masłem (ok. 3 łyżki). Najlepsze na ciepło.

ocena:

Owsiane buleczki

składniki

  • 1 szklanka + 2 łyżki cieplej wody
  • 2 łyżki soku pomarańczowego
  • 4 łyżki masła
  • 3 łyżki miodu
  • 1 szklanka płatków owsianych
  • 1/2 szklanki maki pszennej pełnoziarnistej
  • 1/4 szklanki zarodków pszenicy
  • 1/4 otrębów owsianych
  • 2 szklanki maki pszennej
  • 1 i 1/4 łyżeczki soli
  • 3 łyżki maki ziemniaczanej
  • 1/4 szklanki mleka w proszku
  • 2 i 1/4 łyżeczki drożdży instant

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ugniatać wszystkie składniki, aż do uzyskania w miarę miękkiego i gładkiego ciasta. Przykryć miskę z ciastem na 2 godziny. Przygotować blachę do pieczenia, podzielić ciasto na 16 kawałków, uformować bułki i przełożyć je na blachę. Przykryć folia i pozwolić im rosnąć przez 75 minut. Rozgrzać piekarnik do temperatury 180 stopni. Piec do zarumienienia się bułek przez ok.25 minut. Wyciągnąć z piekarnika bułki, po trzech minutach przełożyć je na kratkę, na której będą stygnąć. Jeszcze cieple bułki pokryć stopionym masłem (ok. 3 łyżki). Najlepsze na ciepło.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję