X

Czego szukasz?

Przepis
Przekąski na ciepło

Paluszki serowe (cheese fingers)

Paluszki serowe (cheese fingers) to rewelacyjnie prosta przekąska. Idealna jako przystawka do włoskiej uczty lub dodatek do sałatki. Do przepisu wykorzystałem ser mozzarella, ale można użyć innego rodzaju np. cheddara lub mimolette. Choć w tym daniu najlepiej sprawdza się klasyczna panierka, możesz ją wzbogacić o świeże zioła lub sezam. Do podania proponuję po ketchup najwyższej jakości, ja wybrałem ketchup premium Roleskiego.

Paluszki serowe (cheese fingers)

Składniki:

Sposób przygotowania:

Krok 1:

Ser mozzarella pokrój w słupki. Moje miały wymiar 8×2 cm, ale możesz przygotować odrobinę mniejsze lub większe. Ważne aby były podobnej wielkości, dzięki temu równomiernie się usmażą.

Krok 2:

Następnie każdy kawałek obtocz w mące pszennej, potem w rozmąconym jajku, na koniec w bułce tartej. Czynność powtórz, podwójna panierka zabezpieczy ser przed wypłynięciem podczas smażenia. Jajko dopraw solą i pieprzem, dzięki temu panierka nabierze smaku.

Krok 3:

Paluszki serowe smaż na głębokim rozgrzanym oleju, dwie minuty każdy. Cheese fingers smaż po kilka sztuk jednocześnie, dzięki temu będziesz mieć pełną kontrolę nad całym procesem. Podawaj z ulubionym ketchupem, ja wybieram ketchup premium od Roleskiego. Najlepiej smakują na gorąco, zaraz po usmażeniu.

Na koniec polecam zakładkę z innymi pysznymi przekąskami. Wystarczy, że klikniesz —>TUTAJ<— 

Smacznego!!!

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również