menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Żeberka, kapustę białą, ziemniaki pokrojone w kostkę, ziele angielskie i liść laurowy gotujemy aż do miękkości w 1,5 l wody. Jeżeli używamy kapusty kiszonej, to ziemniaki gotujemy osobno i a następnie dodajemy do kapusty. Osobno smażymy cebulę, dodajemy mąkę i robimy zasmażkę. Zagęszczamy zupę. całość doprawiamy przyprawami, można dodać trochę ostrej papryki. Parzybrodę jada się z chlebem.

ocena:

Parzybroda

składniki

  • 500 g kapusty kiszonej lub białej
  • 700 g żeberek
  • kilka ziemniaków
  • ziele angielskie, liść laurowy,
  • 1-2 cebule
  • 2 łyżki smalcu
  • 1 łyżka mąki
  • majeranek, kminek
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Żeberka, kapustę białą, ziemniaki pokrojone w kostkę, ziele angielskie i liść laurowy gotujemy aż do miękkości w 1,5 l wody. Jeżeli używamy kapusty kiszonej, to ziemniaki gotujemy osobno i a następnie dodajemy do kapusty. Osobno smażymy cebulę, dodajemy mąkę i robimy zasmażkę. Zagęszczamy zupę. całość doprawiamy przyprawami, można dodać trochę ostrej papryki. Parzybrodę jada się z chlebem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję