menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Bekon drobno kroimy i przesmażamy na oleju, dodajemy posiekaną cebulę i dalej smażymy. Studzimy. Bekon z cebulą i pozostałymi składnikami miksujemy, doprawiamy do smaku i schładzamy w lodówce. Kilka skwarek ze smażenia bekonu zostawiamy do dekoracji.

ocena:

Pasta bekonowo – fasolowa

składniki

150 g wędzonego boczku
150 g fasoli z puszki lub osobno ugotowanej
1 łyżka oleju
2 ząbki czosnku
pół pęczka dymki lub 1 cebula
1 łyżeczka sosu sojowego
majeranek, ostra papryka, sól i pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Bekon drobno kroimy i przesmażamy na oleju, dodajemy posiekaną cebulę i dalej smażymy. Studzimy. Bekon z cebulą i pozostałymi składnikami miksujemy, doprawiamy do smaku i schładzamy w lodówce. Kilka skwarek ze smażenia bekonu zostawiamy do dekoracji.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję