menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Czosnek obieramy, zalewamy odrobina octu i odstawiamy na około 5 godzin. Ośródkę z weki moczymy, następnie dobrze odciskamy. Czosnek rozgniatamy, mieszamy z osródką, dodajemy trzy łyżeczki octu i sól. Miksujemy składniki dodając powoli oliwę. Jeżeli pasta wyda się za gęsta można dodać odrobinę wody. Podajemy w głębokim talerzu udekorowanym oliwkami.

ocena:

Pasta czosnkowa

składniki

  • 100 ml oliwy
  • 5-6 ząbków czosnku
  • ośródka z 5 kromek bułki weki ( krakusy wiedzą)
  • ocet, sól
  • oliwki ( greckie )

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Czosnek obieramy, zalewamy odrobina octu i odstawiamy na około 5 godzin. Ośródkę z weki moczymy, następnie dobrze odciskamy. Czosnek rozgniatamy, mieszamy z osródką, dodajemy trzy łyżeczki octu i sól. Miksujemy składniki dodając powoli oliwę. Jeżeli pasta wyda się za gęsta można dodać odrobinę wody. Podajemy w głębokim talerzu udekorowanym oliwkami.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję