X

Czego szukasz?

Przepis
Potrawy wegetariańskiePrzekąski na zimnoWielkanoc

Pasta twarogowa zielona Macieja Kuronia

Dzisiaj przychodzę do Was z pyszną śniadaniową inspirację. Pasta twarogowa zielona, to nic innego jak twaróg z posiekanymi ziołami. Smarowidło robi się ekspresowo i niestety tak samo szybko znika. Dlatego od razu gorąco polecam przygotować ją z dwóch porcji. Świetnie smakuje drugiego dnia, dlatego bez problemu możecie ją przygotować wieczorem i cieszyć się pysznym śniadaniem następnego dnia. Zioła wybierzcie według Waszych upodobań. 

Pasta twarogowa zielona Macieja Kuronia

Składniki:

  • 100 g białego twarogu tłusty lub np. półtłusty 
  • kilka łyżeczek ziół np.: szczypiorku, pietruszki, rzeżuchy, koperku i szpinaku
  • 1 łyżka majonezu lub np. śmietany, jogurtu naturalnego
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Krok 1:

Twaróg wyjmujemy z opakowania, kładziemy go na durszlaku, niech lekko ścieknie. Następnie wkładamy go do miseczki i traktujemy widelcem. Staramy się uzyskać gładką masę. 

Krok 2:

Do twarogu dodajemy majonez lub np. śmietanę, jogurt naturalny, w zależności jakie smaki lubicie. Dokładnie mieszamy.

Krok 3:

Zieleninę, ja wybrałem szczypiorek, pietruszkę i rzeżuchę siekamy drobno. Następnie dodajemy ją do twarogu z majonezem. Dokładnie mieszamy.

Krok 4:

Na koniec doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. 

Podajemy w towarzystwie pieczywa lub grzanek, posypane kiełkami. 

Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami zapraszam na Instagram.

Więcej pysznych przepisów wielkanocnych znajdziesz >> TUTAJ <<

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również