menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Każdą z wymienionych roślin strączkowych gotujemy do miękkości, pamiętając, że w przypadku suszonych nasion, trzeba je wcześniej namoczyć. Po ugotowaniu odcedzamy ugotowane ziarna i przecieramy przez sito, lub miksujemy. Bób z łatwością daje się wcześniej obrać. Przyprawiamy każdą pastę odrobiną masła lub oliwy z oliwek oraz doprawiamy do smaku przyprawami. Takie pasty stanowią alternatywę dla past śmietanowych, majonezowych, czy twarożkowych. Mogą być wykorzystywane do wszelkich kanapek, grzanek i tartinek bezmięsnych.

ocena:

Pasta z bobu, soczewicy, ciecierzycy

składniki

-100 g bobu, ciecierzycy, soczewicy, grochu itp.
-1 łyżka masła
-sól, majeranek, pieprz, cząber i inne

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Każdą z wymienionych roślin strączkowych gotujemy do miękkości, pamiętając, że w przypadku suszonych nasion, trzeba je wcześniej namoczyć. Po ugotowaniu odcedzamy ugotowane ziarna i przecieramy przez sito, lub miksujemy. Bób z łatwością daje się wcześniej obrać. Przyprawiamy każdą pastę odrobiną masła lub oliwy z oliwek oraz doprawiamy do smaku przyprawami. Takie pasty stanowią alternatywę dla past śmietanowych, majonezowych, czy twarożkowych. Mogą być wykorzystywane do wszelkich kanapek, grzanek i tartinek bezmięsnych.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję