menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Obrane ząbki czosnku zawijamy w folię aluminiową i pieczemy przez godzinę w nagrzanym do 200ºC piekarniku. Następnie po upieczeniu i ostudzeniu czosnek miażdżymy lub miksujemy z dodatkiem oliwy. Na koniec doprawiamy i przekładamy do wyparzonego słoiczka. Szczelnie zamykamy.

ocena:

Pasta z czosnku

składniki

  • Na słoik o pojemności 125 ml:
  • 10 ząbków czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Obrane ząbki czosnku zawijamy w folię aluminiową i pieczemy przez godzinę w nagrzanym do 200ºC piekarniku. Następnie po upieczeniu i ostudzeniu czosnek miażdżymy lub miksujemy z dodatkiem oliwy. Na koniec doprawiamy i przekładamy do wyparzonego słoiczka. Szczelnie zamykamy.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję