menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Pieczywo moczymy w wodzie i dokładnie odciskamy. Cebulę drobno siekamy i miksujemy lub rozdrabniamy widelcem z ikrą oraz pieczywem. W trakcie miksowania dodajemy stopniowo oliwę i sok z cytryny. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Schładzamy i podajemy z białym pieczywem.

ocena:

Pasta z ikry

składniki

  • 100 g ikry
  • 4 kromki pieczywa białego bez skórki
  • 1 mała cebula
  • 50 ml oliwy
  • 5 łyżek soku z cytryny
  • natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Pieczywo moczymy w wodzie i dokładnie odciskamy. Cebulę drobno siekamy i miksujemy lub rozdrabniamy widelcem z ikrą oraz pieczywem. W trakcie miksowania dodajemy stopniowo oliwę i sok z cytryny. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Schładzamy i podajemy z białym pieczywem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję