menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ogórki oraz cebulki drobno siekamy. Orzechy mielimy. Ser ucieramy z majonezem na jednolitą masę. Dodajemy orzechy, chrzan, ogórki i cebulkę. Doprawiamy solą i ostrą papryką. Mieszamy i schładzamy w lodówce. Przed podaniem posypujemy szczypiorkiem.

ocena:

Pasta z sera pleśniowego

składniki

200 g sera pleśniowego, typu rokpol
3 korniszony
4 orzechy włoskie
1 łyżeczka świeżo utartego chrzanu
kilka sztuk marynowanych małych cebulek
ćwierć łyżeczki ostrej papryki
3 łyżki majonezu, śmietany lub jogurtu
sól
1 łyżka szczypiorku do posypania

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ogórki oraz cebulki drobno siekamy. Orzechy mielimy. Ser ucieramy z majonezem na jednolitą masę. Dodajemy orzechy, chrzan, ogórki i cebulkę. Doprawiamy solą i ostrą papryką. Mieszamy i schładzamy w lodówce. Przed podaniem posypujemy szczypiorkiem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję