menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy masło, żółtka i sól. Wyrabiamy krojąc wszystkie składniki nożem, a następnie wyrabiając ciasto rękami. Zawijamy ciasto w folię i wkładamy do lodówki na co najmniej pół godziny. Upieczone mięso mielimy w maszynce wraz z namoczoną i odciśniętą bułką. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę i smażymy na oleju, dodajemy do zmielonego mięsa. Mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ciasto wałkujemy na stolnicy na grubość pół cm Wykrajamy z ciasta kwadraty o boku 10 cm. Nakładamy farsz i zlepiamy paszteciki po przekątnej, jak pierogi. Smarujemy roztrzepanym jajem i pieczemy w temperaturze 200° przez 15 minut

ocena:

Paszteciki kruche z mięsem – 2

składniki

  • 200 g mąki
  • 2 żółtka
  • 120 g masła
  • 1 jajko do posmarowania
  • sól
Farsz
  • 300 g pieczonego mięsa
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oleju
  • pół bułki
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy masło, żółtka i sól. Wyrabiamy krojąc wszystkie składniki nożem, a następnie wyrabiając ciasto rękami. Zawijamy ciasto w folię i wkładamy do lodówki na co najmniej pół godziny. Upieczone mięso mielimy w maszynce wraz z namoczoną i odciśniętą bułką. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę i smażymy na oleju, dodajemy do zmielonego mięsa. Mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ciasto wałkujemy na stolnicy na grubość pół cm Wykrajamy z ciasta kwadraty o boku 10 cm. Nakładamy farsz i zlepiamy paszteciki po przekątnej, jak pierogi. Smarujemy roztrzepanym jajem i pieczemy w temperaturze 200° przez 15 minut

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję