menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Do garnka wlozyc mieso, wloszczyzne, pieczarki, cebule, 3 kulki ziela angielskiego, dwa liscie laurowe i zalac woda. Gotowac powoli i na malym ogniu-az powstanie rosol, dodac pol lyzeczki vegety. Z rosolu wyciagnac mieso, pieczarki,marchew, cebule i zmielic je bardzo drobno. Posiekac suszone pomidory. Kromki chleba namoczyc w rosole. Wszystkie skladniki dobrze wymieszac, wbic 2 jajka i przyprawic. Przelozyc do formy. Piec ok 45 minut w 200 stopniach C.

ocena:

Pasztet kolorowy

składniki

  • 1 kg piersi z indyka
  • wloszczyzna
  • 1 cebula
  • ziele angielskie, lisc laurowy,vegeta
  • 6 pomidorow suszonych
  • 10 malych pieczarek
  • pieprz,sol,majeranek,papryka slodka,bazylia
  • 2 kromki chleba
  • 2 jajka

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Do garnka wlozyc mieso, wloszczyzne, pieczarki, cebule, 3 kulki ziela angielskiego, dwa liscie laurowe i zalac woda. Gotowac powoli i na malym ogniu-az powstanie rosol, dodac pol lyzeczki vegety. Z rosolu wyciagnac mieso, pieczarki,marchew, cebule i zmielic je bardzo drobno. Posiekac suszone pomidory. Kromki chleba namoczyc w rosole. Wszystkie skladniki dobrze wymieszac, wbic 2 jajka i przyprawic. Przelozyc do formy. Piec ok 45 minut w 200 stopniach C.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję