menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Podsmażyć na patelni oliwę. Dodać posiekaną cebulę, (aż zmięknie), następnie dodać kawałki łososia, lekko rozgnieść z cebulką, podgrzać. Dodać serek, chrzan i parę kropel tabasco. Wymieszać na masę, podawać na połówkach bajgli, podpieczonych w tosterze (lub dopiero co wyjętych z piekarnika) i posmarowanych masłem. Posypać posiekaną dymką i świeżo zmielonym pieprzem.

ocena:

Pasztet z wędzonego łososia na ciepło

składniki

  • Łosoś wędzony na ciepło – duży kawałek
  • dymka – cebula i szczypiorek
  • opakowanie twarożku philadelphia
  • łyżka chrzanu
  • łyżka oliwy
  • pieprz
  • tabasco (jeżeli ma być pikantne)
  • bajgle

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Podsmażyć na patelni oliwę. Dodać posiekaną cebulę, (aż zmięknie), następnie dodać kawałki łososia, lekko rozgnieść z cebulką, podgrzać. Dodać serek, chrzan i parę kropel tabasco. Wymieszać na masę, podawać na połówkach bajgli, podpieczonych w tosterze (lub dopiero co wyjętych z piekarnika) i posmarowanych masłem. Posypać posiekaną dymką i świeżo zmielonym pieprzem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję