menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ptaka nacieramy solą i olejem. Do wnętrza wsypujemy łyżeczkę soli, majeranek, paprykę, rozgnieciony w moździerzu jałowiec i drobno posiekany czosnek. Wkładamy mięso do miseczki, szczelnie przykrywamy i marynujemy w lodówce przez minimum 4 godziny. Z puszki piwa odlewamy około połowę. Nagrzewamy grilla do wysokiej temperatury (około 200*C), nasadzamy perliczkę na puszkę z piwem i pieczemy, smarując pędzelkiem resztą piwa, aż skórka będzie przypieczona, a po nakłuciu piersi ptaka, będzie się wydobywał złocisty sos (około 45 – 60 minut). sos avocado składniki: 1 avocado (dojrzałe) 2 średnie pomidory 1/3 główki czosnku 1 łyżka marynowanej papryki jalapeno 1 łyżeczka soku z limonki 1/2 szklanki kwaśnej kremówki sól i pieprz do smaku sposób przygotowania: Wydrążone z łupiny avocado rozgniatamy widelcem w miseczce. Pomidory kroimy w drobną kostkę. Czosnek i jalapeno bardzo drobno siekamy. Dodajemy soku z limonki, i śmietanę i dokładnie wszystko mieszamy. Dodajemy soli i pieprzu do smaku. Smacznego

ocena:

Perliczka pieczona na piwie

składniki

  • 1 perliczka (około 3/4 kg)
  • 1 puszka piwa
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • 1/2 główki czosnku
  • 2 łyżki suszonego majeranku
  • kilka ziaren jałowca
  • sól i pieprz do smaku

Sos z avocado (przepis obok)

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ptaka nacieramy solą i olejem. Do wnętrza wsypujemy łyżeczkę soli, majeranek, paprykę, rozgnieciony w moździerzu jałowiec i drobno posiekany czosnek. Wkładamy mięso do miseczki, szczelnie przykrywamy i marynujemy w lodówce przez minimum 4 godziny. Z puszki piwa odlewamy około połowę. Nagrzewamy grilla do wysokiej temperatury (około 200*C), nasadzamy perliczkę na puszkę z piwem i pieczemy, smarując pędzelkiem resztą piwa, aż skórka będzie przypieczona, a po nakłuciu piersi ptaka, będzie się wydobywał złocisty sos (około 45 – 60 minut). sos avocado składniki: 1 avocado (dojrzałe) 2 średnie pomidory 1/3 główki czosnku 1 łyżka marynowanej papryki jalapeno 1 łyżeczka soku z limonki 1/2 szklanki kwaśnej kremówki sól i pieprz do smaku sposób przygotowania: Wydrążone z łupiny avocado rozgniatamy widelcem w miseczce. Pomidory kroimy w drobną kostkę. Czosnek i jalapeno bardzo drobno siekamy. Dodajemy soku z limonki, i śmietanę i dokładnie wszystko mieszamy. Dodajemy soli i pieprzu do smaku. Smacznego

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję