menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Pieczarki oczyszczamy, myjemy i osączamy. Odcinamy trzony od kapeluszy. Rozgrzewamy na patelni łyżkę masła i zesmażamy na niej posiekaną cebulę oraz posiekane drobno trzony pieczarek. Następnie smarujemy blachę pozostałym masłem, układamy na niej kapelusze pieczarek. Nakładamy do każdego kapelusza cebulkę podsmażoną z trzonami. Zapiekamy 10 minut w temperaturze 180ºC, po upływie 10 minut wbijamy do każdego kapelusza po 3 jaja przepiórcze, posypujemy solą i pieprzem, a na koniec tartym, żółtym serem. Wstawiamy do piekarnika jeszcze na 5 minut. Podobnie możemy postąpić najpierw siekając całe pieczarki, a następnie po obsmażeniu ich z cebulą, zapiekając je z różnymi dodatkami w kokilkach.

ocena:

Pieczarki z jajkami przepiórczymi

składniki

  • 500 g dużych pieczarek
  • 1 mała cebula
  • jajka przepiórcze (po 3 na kapelusz)
  • 50 g tartego, żółtego sera
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Pieczarki oczyszczamy, myjemy i osączamy. Odcinamy trzony od kapeluszy. Rozgrzewamy na patelni łyżkę masła i zesmażamy na niej posiekaną cebulę oraz posiekane drobno trzony pieczarek. Następnie smarujemy blachę pozostałym masłem, układamy na niej kapelusze pieczarek. Nakładamy do każdego kapelusza cebulkę podsmażoną z trzonami. Zapiekamy 10 minut w temperaturze 180ºC, po upływie 10 minut wbijamy do każdego kapelusza po 3 jaja przepiórcze, posypujemy solą i pieprzem, a na koniec tartym, żółtym serem. Wstawiamy do piekarnika jeszcze na 5 minut. Podobnie możemy postąpić najpierw siekając całe pieczarki, a następnie po obsmażeniu ich z cebulą, zapiekając je z różnymi dodatkami w kokilkach.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję