menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Z mostka wyciąć żebra, opłukać i oprószyć solą. Odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Grzyby oczyścić, pokroić na kawałki, podsmażyć chwilę na i maśle, ostudzić. Z białek ubić pianę, dodać żółtka, mąkę oraz sól. Wymieszać, rozsmarować na blasze wyłożonej pergaminem, na wierzchu ułożyć grzyby. Omlet podpiec 5 min w temp. i 200°C, przestudzić. Ułożyć na i mięsie, zwinąć, a następnie związać sznurkiem. Pieczeń włożyć  do natłuszczonej brytfanny, podlać winem i przykryć. Piec ok. 1.5 godz. w temp. 180°C.

ocena:

Pieczeń faszerowana grzybami

składniki

  • mostek cielęcy (ok. 1,2 kg)
  • 15 dag grzybów    
  • 1/2 szklanki białego wina
  • oliwa
  • masło
  • 3 jajka    
  • łyżka maki
  • sól

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Z mostka wyciąć żebra, opłukać i oprószyć solą. Odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Grzyby oczyścić, pokroić na kawałki, podsmażyć chwilę na i maśle, ostudzić. Z białek ubić pianę, dodać żółtka, mąkę oraz sól. Wymieszać, rozsmarować na blasze wyłożonej pergaminem, na wierzchu ułożyć grzyby. Omlet podpiec 5 min w temp. i 200°C, przestudzić. Ułożyć na i mięsie, zwinąć, a następnie związać sznurkiem. Pieczeń włożyć  do natłuszczonej brytfanny, podlać winem i przykryć. Piec ok. 1.5 godz. w temp. 180°C.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję