menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wszystkie składniki łączymy razem,z tym,ze chleb wcześniej namaczamy w cieplej wodzie i odciskamy,gdy zrobi się miękki.Wyrobiona masę umieszczamy w formie do samego jej brzegu i wkładamy do rozgrzanego do 200’C piekarnika.Pieczemy do momentu aż góra masy zrobi się mocno przypieczona (30-40 min.) Po wystudzeniu wyjmujemy ja z formy i możemy kroić ja w plastry. Podawać jako dodatek do pieczywa, lub z sosem jako sztuka mięsa do obiadu. Smacznego.

ocena:

Pieczeń koperkowa a’la mielony

składniki

  • 0,5 kg mielonego mięsa wieprzowego
  • pol czerstwego chleba
  • koperek-dość dużo
  • 3 jajka
  • 250g maki
  • pieprz
  • sol-1,5 łyżeczki
  • 2 łyżki cukru

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wszystkie składniki łączymy razem,z tym,ze chleb wcześniej namaczamy w cieplej wodzie i odciskamy,gdy zrobi się miękki.Wyrobiona masę umieszczamy w formie do samego jej brzegu i wkładamy do rozgrzanego do 200’C piekarnika.Pieczemy do momentu aż góra masy zrobi się mocno przypieczona (30-40 min.) Po wystudzeniu wyjmujemy ja z formy i możemy kroić ja w plastry. Podawać jako dodatek do pieczywa, lub z sosem jako sztuka mięsa do obiadu. Smacznego.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję