menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Szynkę naciąć ostrym nożem w kratkę,mięso natrzeć solą,majerankiem i kminkiem.Po godzinie mięso obsmażyć na tłuszczu,rumieniąc ze wszystkich stron.Obsmażone mięso włożyć do brytfanki ponacinaną stroną na spód,dodać 2 pokrojone w talarki cebule,podlać bulionem lub wrzątkiem.Po 30 minutach pieczenia mięso odwrócić i podlewać sosem.Piec jeszcze około 40 minut. Gotową pieczeń kroimy w cienkie plastry i podajemy z sosem z pieczeni.Podajemy z kopytkami i kiszoną kapustą. Smacznego.

ocena:

Pieczeń wieprzowa z kminkiem po polsku

składniki

  • 1 kg wieprzowiny szynki b/k, najlepiej z warstewką tłuszczu
  • 2 cebule
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1 łyżka majeranku suszonego
  • sól
  • 2-3 łyżki oleju do smażenia
  • 1 szklanka bulionu lub wrzątku

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Szynkę naciąć ostrym nożem w kratkę,mięso natrzeć solą,majerankiem i kminkiem.Po godzinie mięso obsmażyć na tłuszczu,rumieniąc ze wszystkich stron.Obsmażone mięso włożyć do brytfanki ponacinaną stroną na spód,dodać 2 pokrojone w talarki cebule,podlać bulionem lub wrzątkiem.Po 30 minutach pieczenia mięso odwrócić i podlewać sosem.Piec jeszcze około 40 minut. Gotową pieczeń kroimy w cienkie plastry i podajemy z sosem z pieczeni.Podajemy z kopytkami i kiszoną kapustą. Smacznego.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję