menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Piekarnik nastaw, na 250°C z termoobiegiem. W misce wymieszaj wszystkie składniki kotletów mielonych, przez 2-3 minuty. Mięso powinno być wyjęte wcześniej z lodówki. Na blasze rozłóż papier do pieczenia. Uformuj 4 duże lub 6 mniejszych kotletów i pokładaj je na papierze. Piecz przez 10 minut na środkowej półce.

ocena:

Pieczone kotlety mielone z dymką light

składniki

Kotlety:

  • 500 g mięso mielonego z szynki wieprzowej
  • 2 łyżki posiekanej dymki
  • 1 jajko
  • 1 bułka czerstwa, namoczona w mleku i odciśnięta
  • 1 ząbek czosnku, utarty
  • kawałek imbiru wielkości ząbka czosnku, utarty
  • 1 łyżeczka musztardy, najlepiej dijon
  • ew. pół łyżeczki zmielonego syczuańskiego pieprzu
  • 2 łyżki posiekanej natki 
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Piekarnik nastaw, na 250°C z termoobiegiem. W misce wymieszaj wszystkie składniki kotletów mielonych, przez 2-3 minuty. Mięso powinno być wyjęte wcześniej z lodówki. Na blasze rozłóż papier do pieczenia. Uformuj 4 duże lub 6 mniejszych kotletów i pokładaj je na papierze. Piecz przez 10 minut na środkowej półce.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję