menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Masło roztopić i ostudzić. Jajka ubić na puszysta piane z cukrem i cukrem waniliowym. Make przesiać z kakao, przyprawą do piernika i proszkiem do pieczenia. Do ubitych jajek dodać miód i i skórkę pomarańczową, następnie całą mąkę wymieszana z resztą składników, na koniec dodać orzechy i rodzynki, dokładnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej i lekko obsypanej bułką tarta keksówki i piec w nagrzanym piekarniku 200° przez 40-45 minut.

ocena:

Piernik

składniki

  • 3 jajka,
  • 160g maki
  • 125g cukru,
  • 5 łyżek miodu,
  • 1 cukier waniliowy,
  • 2 łyżki kakao,
  • 125 g masła,
  • 2 łyżeczki przyprawy do piernika,
  • łyżka skorki pomarańczowej,
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 120g posiekanych orzechów włoskich,
  • 100g rodzynek,

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Masło roztopić i ostudzić. Jajka ubić na puszysta piane z cukrem i cukrem waniliowym. Make przesiać z kakao, przyprawą do piernika i proszkiem do pieczenia. Do ubitych jajek dodać miód i i skórkę pomarańczową, następnie całą mąkę wymieszana z resztą składników, na koniec dodać orzechy i rodzynki, dokładnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej i lekko obsypanej bułką tarta keksówki i piec w nagrzanym piekarniku 200° przez 40-45 minut.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję