poziom skomplikowania:
Masło roztopić i ostudzić. Jajka ubić na puszysta piane z cukrem i cukrem waniliowym. Make przesiać z kakao, przyprawą do piernika i proszkiem do pieczenia. Do ubitych jajek dodać miód i i skórkę pomarańczową, następnie całą mąkę wymieszana z resztą składników, na koniec dodać orzechy i rodzynki, dokładnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej i lekko obsypanej bułką tarta keksówki i piec w nagrzanym piekarniku 200° przez 40-45 minut.
Piernik
składniki
poziom skomplikowania:
Masło roztopić i ostudzić. Jajka ubić na puszysta piane z cukrem i cukrem waniliowym. Make przesiać z kakao, przyprawą do piernika i proszkiem do pieczenia. Do ubitych jajek dodać miód i i skórkę pomarańczową, następnie całą mąkę wymieszana z resztą składników, na koniec dodać orzechy i rodzynki, dokładnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej i lekko obsypanej bułką tarta keksówki i piec w nagrzanym piekarniku 200° przez 40-45 minut.