menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Filety gotujemy w garnku razem z włoszczyzną. Cebulę drobno kroimy i smażymy na boczku. Przygotowujemy farsz: mielimy filet z ryby i usmażoną cebulę, dodajemy żółtko, sól, posiekaną natkę pietruszki. Wszystkie składniki mieszamy, na koniec dodajemy pianę ubitą z białka i ostrożnie mieszamy. Osobno przygotowujemy ciasto, które wałkujemy, wykrawamy z niego krążki lub kwadraty, nakładamy farsz, zlepiamy i gotujemy pierogi we wrzącej, osolonej wodzie. Najlepiej podawać te pierogi usmażoną na maśle tartą bułką.

ocena:

Pierogi rybne – Pomorze

składniki

Ciasto
-400 g mąki (ok. 2,5 szklanki)
-1 jajko
-125 ml wody
Farsz
-400 g filetów z ryby
-2 cebule
-1 jajko
-natka pietruszki
-pęczek włoszczyzny
-50 g boczku wędzonego
-tłuszcz, bułka tarta

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Filety gotujemy w garnku razem z włoszczyzną. Cebulę drobno kroimy i smażymy na boczku. Przygotowujemy farsz: mielimy filet z ryby i usmażoną cebulę, dodajemy żółtko, sól, posiekaną natkę pietruszki. Wszystkie składniki mieszamy, na koniec dodajemy pianę ubitą z białka i ostrożnie mieszamy. Osobno przygotowujemy ciasto, które wałkujemy, wykrawamy z niego krążki lub kwadraty, nakładamy farsz, zlepiamy i gotujemy pierogi we wrzącej, osolonej wodzie. Najlepiej podawać te pierogi usmażoną na maśle tartą bułką.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję