menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso myjemy i osuszamy, dzielimy na 4 duże kotlety, w każdym nacinamy kieszeń.. Mięso dokładnie smarujemy posiekanym czosnkiem utartym z solą i olejem i odstawiamy je na kilka godzin w chłodne miejsce. Do koziego lub owczego sera dodajemy zioła, mleko oraz jogurt i mieszamy na gładką masę. Każdą kieszeń wypełniamy farszem i spinamy wykałaczką. Kotlety przesmażamy z wszystkich stron na gorącym oleju. Układamy w brytfance i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180ºC przez 20 minut, od czasu do czasu smarujemy je wytwarzanym sosem.

ocena:

Pierś indyka z kozim lub owczym serem

składniki

  • 800 g piersi z indyka
  • 150 g koziego lub owczego sera
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżka mleka, jogurtu lub śmietanki
  • po 1 łyżce: świeżej mięty, kolendry lub tymianku
  • olej
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso myjemy i osuszamy, dzielimy na 4 duże kotlety, w każdym nacinamy kieszeń.. Mięso dokładnie smarujemy posiekanym czosnkiem utartym z solą i olejem i odstawiamy je na kilka godzin w chłodne miejsce. Do koziego lub owczego sera dodajemy zioła, mleko oraz jogurt i mieszamy na gładką masę. Każdą kieszeń wypełniamy farszem i spinamy wykałaczką. Kotlety przesmażamy z wszystkich stron na gorącym oleju. Układamy w brytfance i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180ºC przez 20 minut, od czasu do czasu smarujemy je wytwarzanym sosem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję