menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Na połowie oliwy podsmaż pierś z indyka, pokrojonego 4 równe plastry, po 3 minuty z każdej strony. Dodaj warzywa. Marchewkę i selera pokrojonego w duże słupki i cebulę pokrojoną w cząstki. Dopraw solą i pieprzem. Następnie dolej wywar i duś pod przykryciem przez 35-40 minut. Zdejmij z ognia i odlej do miski pozostały wywar. Dodaj miąższ z chleba razowego i resztę oliwy. Zmiksuj na gładką masę. Polej mięso i warzywa powstałym sosem i podawaj z ćwiartkami pomidorków.

ocena:

Pierś z indyka duszona z warzywami i sosem z razowego chleba

składniki

  • 600 g piersi indyka
  • 2 marchewki
  • 2 cebule
  • gałązka selera naciowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 500 ml wywaru
  • gruba kromka ciemnego chleba bez skórki
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 100 g pomidorków koktajlowych
  • sól i pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Na połowie oliwy podsmaż pierś z indyka, pokrojonego 4 równe plastry, po 3 minuty z każdej strony. Dodaj warzywa. Marchewkę i selera pokrojonego w duże słupki i cebulę pokrojoną w cząstki. Dopraw solą i pieprzem. Następnie dolej wywar i duś pod przykryciem przez 35-40 minut. Zdejmij z ognia i odlej do miski pozostały wywar. Dodaj miąższ z chleba razowego i resztę oliwy. Zmiksuj na gładką masę. Polej mięso i warzywa powstałym sosem i podawaj z ćwiartkami pomidorków.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję