menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Z piersi indyka wykrajamy grube plastry – nie zbijamy, by nie kaleczyć mięsa. Z wszystkich składników przyrządzamy bejcę, w której trzymamy mięso minimum 2 godziny. Mięso wyjmujemy, układamy na rozgrzanym grillu i pieczemy po 5 minut z każdej strony. Po przełożeniu na drugą stronę smarujemy kotlety pozostałą bejcą. Przed podaniem możemy posypać świeżymi ziołami.

ocena:

Pierś z indyka grillowana

składniki

  • 800 g piersi indyka
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka miodu
  • olej
  • sól, grubo zmielony czarny pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Z piersi indyka wykrajamy grube plastry – nie zbijamy, by nie kaleczyć mięsa. Z wszystkich składników przyrządzamy bejcę, w której trzymamy mięso minimum 2 godziny. Mięso wyjmujemy, układamy na rozgrzanym grillu i pieczemy po 5 minut z każdej strony. Po przełożeniu na drugą stronę smarujemy kotlety pozostałą bejcą. Przed podaniem możemy posypać świeżymi ziołami.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję