menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Piersi kurczaka nacinamy. Następnie nacieramy mieszanką posiekanych ziół, oleju, soli, posiekanego czosnku oraz pieprzu. W kieszeń wkładamy kawałki sera i spinamy wykałaczką. Odkładamy w chłodne miejsce na co najmniej dwie godziny. Pieczemy na grillu po 5 minut z każdej strony. Piersi te możemy także przygotować na patelni.

ocena:

Piersi kurczaka nadziewane serem, grillowane

składniki

  • 1 kg piersi kurczaka
  • 1 łyżka oregano i bazylia, lub tymianek i szczypta rozmarynu
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 150 g sera (najlepiej koziego lub owczego)
  • 100 ml oleju
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Piersi kurczaka nacinamy. Następnie nacieramy mieszanką posiekanych ziół, oleju, soli, posiekanego czosnku oraz pieprzu. W kieszeń wkładamy kawałki sera i spinamy wykałaczką. Odkładamy w chłodne miejsce na co najmniej dwie godziny. Pieczemy na grillu po 5 minut z każdej strony. Piersi te możemy także przygotować na patelni.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję