menu
Zdjęcie dodane przez administratora strony.

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Piersi kurczaka nacieramy solą, olejem, miodem, przyprawami i odstawiamy w chłodne miejsce na minimum 2 godziny. Rozgrzewamy tłuszcz i smażymy na nim piersi po 3-5 minut z każdej strony. Przed podaniem układamy na piersi konfitury z żurawiny lub borówek. Dodatki i sałatka zależą od nasze inwencji i upodobań. Tak przygotowane piersi możemy również upiec na grillu.

ocena:

Piersi kurczaka pieczone

składniki

  • 1 kg piersi kurczaka
  • 1 łyżka tymianku, oregano i estragonu
  • żurawina lub konfitury borówkowe
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka natki pietruszki
  • 2 łyżeczki miodu
  • olej
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Piersi kurczaka nacieramy solą, olejem, miodem, przyprawami i odstawiamy w chłodne miejsce na minimum 2 godziny. Rozgrzewamy tłuszcz i smażymy na nim piersi po 3-5 minut z każdej strony. Przed podaniem układamy na piersi konfitury z żurawiny lub borówek. Dodatki i sałatka zależą od nasze inwencji i upodobań. Tak przygotowane piersi możemy również upiec na grillu.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję