menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Rybę sprawiamy, kroimy w dzwonka. Kawałki ryby gotujemy na małym ogniu( ja gotuję w takiej metalowej siatce zanurzonej wewnątrz garnka- w garnku o pojemności 3 l ) z dodatkiem pokrojonej w półplasterki marchwi, selera i pietruszki pokrojonych w słupki, ziela ang, liścia laurowego i pieprzu w ziarnach. Por, cebulę i paprykę i suszone pomidory kroimy w paski, podsmażamy na łyżce oliwy. Na sam koniec dodajemy do podsmażenia poszatkowaną kapustę pekińską. Podsmażone warzywa + pokrojony imbir dodajemy do bulionu, Ziemniaki kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka. Wyjmujemy ugotowaną rybę, oddzielamy ości, mięso kroimy na większe kawałki i dodajemy do zupy. Dodajemy starty czosnek oraz pozostałe przyprawy i jeszcze chwilkę gotujemy. Zupa musi mieć ostry smak. Bardzo rozgrzewa.

ocena:

Pikantna zupa rybna

składniki

  • 1 kg świeżej ryby (ja robiłam z sandacza)
  • 1 papryka czerwona
  • 1 średni por
  • 2 czerwone cebule
  • 4 marchewki
  • 1 pietruszka
  • ¼ selera
  • 4 duże ziemniaki
  • 1/4 niedużej główki kapusty pekińskiej
  • 3 plastry suszonych pomidorów (ja mam takie w zalewie olejowo- ziołowo-octowej)
  • Sól, biały pieprz mielony, ostra papryka czerwona w proszku,
  • 2 liście laurowe,3 ziarenka ziela ang,3 ziarenka pieprzu,
    2 cm imbiru pokrojonego drobniutko albo 4 łyżki sosu sojowo-imbirowego,
    Sos sojowy 4 łyżki (jeżeli dajemy sos sojowo-imbirowy wtedy rezygnujemy z dodania samego sosu soj.)
    3 ząbki czosnku
    2 łyżki sosu Worchester

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Rybę sprawiamy, kroimy w dzwonka. Kawałki ryby gotujemy na małym ogniu( ja gotuję w takiej metalowej siatce zanurzonej wewnątrz garnka- w garnku o pojemności 3 l ) z dodatkiem pokrojonej w półplasterki marchwi, selera i pietruszki pokrojonych w słupki, ziela ang, liścia laurowego i pieprzu w ziarnach. Por, cebulę i paprykę i suszone pomidory kroimy w paski, podsmażamy na łyżce oliwy. Na sam koniec dodajemy do podsmażenia poszatkowaną kapustę pekińską. Podsmażone warzywa + pokrojony imbir dodajemy do bulionu, Ziemniaki kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka. Wyjmujemy ugotowaną rybę, oddzielamy ości, mięso kroimy na większe kawałki i dodajemy do zupy. Dodajemy starty czosnek oraz pozostałe przyprawy i jeszcze chwilkę gotujemy. Zupa musi mieć ostry smak. Bardzo rozgrzewa.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję