menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso przełóż do miski. Dodaj ketchup z jalapeno, kolendrę mieloną, kmin, jajko, bułkę tartą oraz sól i pieprz. Całość wyrób na jednolitą masę. Dłońmi posmarowanymi olejem uformuj 4 zgrabne kotlety. Burgery opiekaj na patelni grillowej lub tradycyjnym grill, około 5 minut z każdej strony.

 

Podawaj w bułce hamburgerowej lub z frytkami i sałatką.

ocena:

Pikantne burgery wieprzowe z grilla

składniki

  • 500 g mięsa mielonego z szynki lub łopatki
  • 2 łyżki ketchupu pikantnego z jalapeno (ja użyłem ketchupu Roleski)
  • 1 płaska łyżeczka mielonej kolendry
  • 1/2 łyżeczki mielonego kuminu
  • 1 jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • sól, pieprz

 

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso przełóż do miski. Dodaj ketchup z jalapeno, kolendrę mieloną, kmin, jajko, bułkę tartą oraz sól i pieprz. Całość wyrób na jednolitą masę. Dłońmi posmarowanymi olejem uformuj 4 zgrabne kotlety. Burgery opiekaj na patelni grillowej lub tradycyjnym grill, około 5 minut z każdej strony.

 

Podawaj w bułce hamburgerowej lub z frytkami i sałatką.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję