menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ogórki myjemy, obieramy, kroimy na plasterki i solimy do smaku. Odstawiamy na 1 godzinę. Następnie osączamy je i układamy w słoikach. Z przegotowanej wody, octu, cukru i miodu przygotowujemy zalewę. Zalewamy ogórki w słojach, do każdego dorzucamy ząbki czosnku, trochę ziaren gorczycy, wkładamy po gałązce kopru i kawałku obranego chrzanu. Zamykamy i pasteryzujemy słoiki przez 10-20 minut.

ocena:

Pikle z miodem

składniki

  • 2 kg ogórków gruntowych
  • 250 ml octu
  • 350 ml wody
  • 250 g cukru
  • 30 g miodu
  • 6 ząbków czosnku
  • korzeń chrzanu
  • 1 łyżka nasion gorczyca
  • 2 łodygi kopru
  • sól

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ogórki myjemy, obieramy, kroimy na plasterki i solimy do smaku. Odstawiamy na 1 godzinę. Następnie osączamy je i układamy w słoikach. Z przegotowanej wody, octu, cukru i miodu przygotowujemy zalewę. Zalewamy ogórki w słojach, do każdego dorzucamy ząbki czosnku, trochę ziaren gorczycy, wkładamy po gałązce kopru i kawałku obranego chrzanu. Zamykamy i pasteryzujemy słoiki przez 10-20 minut.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję