menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Roztop czekoladę w mikrofali z odrobiną masła. W międzyczasie wymieszaj: mąkę, proszek do pieczenia, cukier, sól, i kakao w średniej misce. Dodaj jajka i mleko, wymieszaj trzepaczką lub mikserem.
Ciasto powinno być gęste ale delikatnie spływać z łyżki. Rozgrzej masło na patelni wlej ciasto i smaż naleśniki na złoty kolor z obu stron. Placki podaj ze śmietaną i konfiturą jabłkową z cynamonem.

ocena:

Placki czekoladowe ze śmietaną i konfiturą

składniki

  • 1 szklanka mąki owsianej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki cukru
  • 100 g czekolady deserowej
  • 1 łyżka kakao
  • 1 jajko
  • 250 ml mleka
  • masło do smażenia
  • szczypta soli

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Roztop czekoladę w mikrofali z odrobiną masła. W międzyczasie wymieszaj: mąkę, proszek do pieczenia, cukier, sól, i kakao w średniej misce. Dodaj jajka i mleko, wymieszaj trzepaczką lub mikserem.
Ciasto powinno być gęste ale delikatnie spływać z łyżki. Rozgrzej masło na patelni wlej ciasto i smaż naleśniki na złoty kolor z obu stron. Placki podaj ze śmietaną i konfiturą jabłkową z cynamonem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję