menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Do miski wsyp mąkę, dodaj proszek do pieczenia, jajko, cukier, cynamon oraz trochę soli do smaku. Mieszaj trzepaczką lub mikserem do połączenia składników.
Jabłka obierz i pokrój w cienkie plasterki dodaj do ciasta dokładnie wymieszaj. Ciasto nakładaj niewielkimi porcjami na rozgrzaną olej.
Smaż na złoto z obu stron. Przed podaniem osącz z nadmiaru tłuszczu. Placuszki podaj ciepłe z ulubionym miodem.

ocena:

Placki z jabłkami i miodem

składniki

  • 170 g mąki (około 1 szklanki)
  • 150-200 ml mleka
  • 1 jajko
  • 2 małe jabłka
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka cukru
  • szczypta soli
  • szczypta cynamonu
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Do miski wsyp mąkę, dodaj proszek do pieczenia, jajko, cukier, cynamon oraz trochę soli do smaku. Mieszaj trzepaczką lub mikserem do połączenia składników.
Jabłka obierz i pokrój w cienkie plasterki dodaj do ciasta dokładnie wymieszaj. Ciasto nakładaj niewielkimi porcjami na rozgrzaną olej.
Smaż na złoto z obu stron. Przed podaniem osącz z nadmiaru tłuszczu. Placuszki podaj ciepłe z ulubionym miodem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję