menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

 

1. Marchewkę obierz i pokrój w 5 cm kawałki, dynie obierz razem z cukinią pokrój w kostkę 4 x 4 cm. 

 

2.Wszystkie składniki umieść w misie i miksuj za pomocą kopystki 30 s /obr 5

 

3. Na rozgrzaną patelnie wlej olej i łyżką nałóż placki o średnicy 10 cm. Smaż równomiernie z każdej strony do uzyskania złocistego koloru. Podawaj na ciepło z odrobiną kwaśnej śmietany i koperku.  

ocena:

Placki z jesiennych warzyw (Thermomix)

składniki

  • 150 g marchwi 
  • 120 g białej części pora
  • 170g cukinii
  • 450 g dyni 
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 jajka
  • 150 g mąki pszennej
  • 1/3 łyżeczki pieprzu 
  • 2 łyżeczki soli 
  • 1/2 pęczka posiekanego koperku 

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

 

1. Marchewkę obierz i pokrój w 5 cm kawałki, dynie obierz razem z cukinią pokrój w kostkę 4 x 4 cm. 

 

2.Wszystkie składniki umieść w misie i miksuj za pomocą kopystki 30 s /obr 5

 

3. Na rozgrzaną patelnie wlej olej i łyżką nałóż placki o średnicy 10 cm. Smaż równomiernie z każdej strony do uzyskania złocistego koloru. Podawaj na ciepło z odrobiną kwaśnej śmietany i koperku.  

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję