menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Na patelni topimy masło wyciskamy sok z cytryny i dolewamy karmel, a gdy wszystko stworzy jednolitą masę kładziemy owoce i zostawiamy na małym ogniu. Po ok. 2 minutach owoce przewracamy na druga stronę na następne 2 minuty, podajemy z lodami, które polewamy powstałym sosem, na koniec na talerzu polewamy brandy i podpalamy. Jesienią podobnie możemy przygotować jabłka.

ocena:

Płonące owoce

składniki

  • banany lub inne owoce – po jednej sztuce na osobę
  • masło – pół łyżeczki na 200 g owoców
  • 1 cytryna
  • karmel ewentualnie brandy
  • lody – po 1 gałce na porcję

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Na patelni topimy masło wyciskamy sok z cytryny i dolewamy karmel, a gdy wszystko stworzy jednolitą masę kładziemy owoce i zostawiamy na małym ogniu. Po ok. 2 minutach owoce przewracamy na druga stronę na następne 2 minuty, podajemy z lodami, które polewamy powstałym sosem, na koniec na talerzu polewamy brandy i podpalamy. Jesienią podobnie możemy przygotować jabłka.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję