menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Grzyby płuczemy, zalewamy niewielką ilością wody i moczymy co najmniej dwie godziny. Polędwiczki obieramy z błon, płuczemy, osuszamy i kroimy w plastry. Obsmażamy z wszystkich stron na oleju, następnie dodajemy grzyby wraz z wodą, w której się moczyły, pokrojoną w pół plasterki cebulę oraz ziarna pieprzu i sól. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu, aż do miękkości. Na koniec dodajemy śmietanę, mieszamy, ewentualnie jeszcze doprawiamy.

ocena:

Polędwiczki duszone z grzybami

składniki

  • 1 kg polędwiczek wieprzowych
  • 1 cebula
  • 150 ml śmietany kremówki
  • 4 łyżki oleju
  • 50 g suszonych prawdziwków
  • sól, pieprz ziarnisty – ok. 8-10 ziaren

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Grzyby płuczemy, zalewamy niewielką ilością wody i moczymy co najmniej dwie godziny. Polędwiczki obieramy z błon, płuczemy, osuszamy i kroimy w plastry. Obsmażamy z wszystkich stron na oleju, następnie dodajemy grzyby wraz z wodą, w której się moczyły, pokrojoną w pół plasterki cebulę oraz ziarna pieprzu i sól. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu, aż do miękkości. Na koniec dodajemy śmietanę, mieszamy, ewentualnie jeszcze doprawiamy.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję