menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Polędwiczki myjemy i oczyszczamy z błon. Końcem drewnianej łyżki lub palcem robimy otwór wzdłuż polędwiczki, uważając, żeby nie przebić mięsa na wylot. W otwór wkładamy suszone śliwki, spinamy mięso wykałaczką. Olej mieszamy z przyprawami i posiekanym, utartym z odrobiną soli czosnkiem. Polędwiczki układamy w naczyniu i zalewamy marynatą, delikatnie mieszamy i przykrywamy. Odstawiamy na 3–24 godziny w chłodne miejsce. Smażymy na patelni lub grillujemy. Podajemy z kopytkami.

ocena:

Polędwiczki ze śliwkami

składniki

  • 4 polędwiczki
  • 200 g suszonych śliwek bez pestek
    #Marynata
  • 50 ml oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • majeranek, słodka papryka
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Polędwiczki myjemy i oczyszczamy z błon. Końcem drewnianej łyżki lub palcem robimy otwór wzdłuż polędwiczki, uważając, żeby nie przebić mięsa na wylot. W otwór wkładamy suszone śliwki, spinamy mięso wykałaczką. Olej mieszamy z przyprawami i posiekanym, utartym z odrobiną soli czosnkiem. Polędwiczki układamy w naczyniu i zalewamy marynatą, delikatnie mieszamy i przykrywamy. Odstawiamy na 3–24 godziny w chłodne miejsce. Smażymy na patelni lub grillujemy. Podajemy z kopytkami.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję