menu
fot. Mariusz Izdebski

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Podgrzewamy piwo i dodajemy do niego dobrze wymieszaną śmietanę oraz żółtka utarte do białości z cukrem. Intensywnie, szybko mieszamy. Rozkładamy na talerze pokruszony twaróg i zalewamy go gorącym wywarem. Ta zupa była śniadaniową bombą kaloryczną dla pracujących w polu, dopóki nie zastąpiono jej innymi używkami, np.: kawą.

ocena:

Polewka piwna

składniki

  • 750 ml jasnego piwa
  • 250 ml kwaśnej śmietany
  • 3 jajka
  • 100 g cukru
  • 500 g białego sera

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Podgrzewamy piwo i dodajemy do niego dobrze wymieszaną śmietanę oraz żółtka utarte do białości z cukrem. Intensywnie, szybko mieszamy. Rozkładamy na talerze pokruszony twaróg i zalewamy go gorącym wywarem. Ta zupa była śniadaniową bombą kaloryczną dla pracujących w polu, dopóki nie zastąpiono jej innymi używkami, np.: kawą.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję